vaj karrote

Vaj Karrote
Vaji i karrotës, që prodhohet nga, është një preparat 100% natyral. Ai nxirret nga
fruta e karrotës dhe farat e saj, të cilat shtrydhen në gjendje të ftohtë,
për mos t’i ndryshuar strukturën e saj kimike dhe për të siguruar efektivitet maksimal në
përdorimin mjekësor. Vaji i karrotës është një burim i pasur i karotinës që është
substancë e domosdoshme në fuqizimin e shikimit me të llojet e saj alfa dhe
betakarotinë.

Efektet dhe indikimet:
1. Vaji i karotës ndihmon në zbutjen e lëkurës, si dhe gjen përdorim në mbrojtjen e lëkurës
nga rrezet ultraviolet pas një ekspozimi të gjatë në rrezet e diellit. Pra mbron nga dalja e
flluskave të parakohshme dhe i jep lëkurës freski, duke e mbrojtur gjithashtu ngjyrën
dhe delikatesën e saj. Vaji i karotës është i dobishëm për të gjitha llojet e lëkurës.
2. Ndihmon në të gjitha traumat e lëkurës sidomos ekzemat dhe intertrigon. Ai gjithashtu
është i dobishëm në rastet e shpërthimit të puçrrave si rezultat I ndonjë alergjie ndaj
produkteve ushqimore dhe mjekësore. Ky lloj vaji ndihmon gjithashtu rastet e lëkurës shumë alergjike.
3. Fuqizon shikimin: substanca betakarotinë, e cila gjendet me shumicë në vajin e karotës, transformohet në
mëlçi në vitaminë A, e cila është shumë herë më efektive dhe e dobishme për trupin në këtë mënyrë të
përftuari se sa të merrej nga goja në mënyrë të drejtpërdrejtë. Në këtë mënyrë vaji ndihmon në rastet e
sëmundjes së njohur me emrin verbimi i natës, parandalon dobësimin e shikimit dhe ndihmon shumë në
forcimin e shikimit tek fëmijët që janë në fazën e rritjes.
4. Karotina e pranishme në sasi të mëdha në vajin e karotës fuqizon procesin e rigjenerimit të indeve dhe
qelizave. Ndihmon në zhdukjen e rrudhave të fytyrës dhe të ballit dhe parandalon dobësimin e lëkurës si dhe
forcon thonjtë dhe rrënjët e flokëve.
5. Ndihmon në shmangien e acidit urik nga gjaku; në sëmundjen e cermës.
6. Ndihmon në eliminimin e infeksioneve intestinale dhe mjekimin e ulcerës, ngase pakëson aciditetin e
stomakut. Fuqizon mëlçinë dhe parandalon verdhëzën.
7. Zbut zërin dhe pastron kordat vokale.
8. Vaji i karrotës është burim i rëndësishëm i karotinoidëve me të dy llojet e tyre alfa dhe betakarotinë. Këto dy
substanca janë bërë objekt i gjerë studimi për dobitë e tyre në parandalimin dhe luftimin e kancerit.

 Ruhet në temperaturën 15° C